Voorjaarsgroen Kop van Waal

Hoge waterstanden in de Waal en voorjaarsgroen leveren mooie plaatjes in het project De kop van Waal te Tiel. De dijkwoningen staan met hun voeten in een weelderige berm. Een […]

Hoge waterstanden in de Waal en voorjaarsgroen leveren mooie plaatjes in het project De kop van Waal te Tiel. De dijkwoningen staan met hun voeten in een weelderige berm. Een aantrekkelijke manier om het hoogteverschil op te kunnen lossen en tegelijkertijd een groene verbinding door de wijk te kunnen realiseren.

Tiel kop van waal

Op het Vijverterrein in Tiel ontwikkelt BAM Wonen samen met Synchroon 107 koopwoningen. Het project bestaat uit rijwoningen in verschillende afmetingen en twee-onder-één-kappers, al dan niet geschakeld. IMOSS maakte het stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan waar de natuur centraal staat.

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Voor een optimale parkbeleving liggen de woningen met de voordeur, soms in de vorm van veranda’s, direct aan de groen-blauwe slinger. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park.

Ga voor meer info naar de projectpagina Tiel Kop van Waal