Drachten ‘In de Luwte’ in aanbouw

Afgelopen jaren heeft IMOSS in opdracht van Van Wonen Vastgoedontwikkeling het plan In de Luwte 1 ontworpen. IMOSS was verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan en kavelpaspoorten. Momenteel wordt het […]

Afgelopen jaren heeft IMOSS in opdracht van Van Wonen Vastgoedontwikkeling het plan In de Luwte 1 ontworpen. IMOSS was verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan en kavelpaspoorten. Momenteel wordt het gebied bouwrijp gemaakt door Van der Wiel en zijn de eerste woningen (ontworpen door AG NOVA architecten) in aanbouw.

De ontwikkeling van ‘In de Luwte 1’ en Parkhaven vormen het sluitstuk van de ontwikkeling Drachtstervaart. In het stedenbouwkundig plan is veel aandacht en ruimte voor het creëren van een gezonde en kindvriendelijke leefomgeving. Slim ontwerp van openbare ruimte draagt bij aan het vasthouden van het water, de vele bomen dragen bij aan biodiversiteit en gaan hittestress tegen. Speelaanleidingen zoals een klimboom, stapstenen en hoogteverschillen dagen kinderen uit om buiten te spelen en te bewegen.

Voor meer info, bezoek hier de projectpagina

Bron: beeld door Van der Wiel