Werk in uitvoering – Amersfoort bouw Noack terrein in volle gang

In het verlengde van het Masterplan Wagenwerkplaats ligt het Noack terrein, een gebied dat wordt ontwikkeld binnen het Masterplan Wagenwerkplaats. De entree van het westelijke deel van de Wagenwerkplaats loopt langs het Noack terrein. Dit vraagt om een integraal ruimtelijk concept voor beide gebieden.

Aan de Soesterweg wordt druk gebouwd. Op het voormalige Noack terrein worden woningen gebouwd. Langs de Soesterweg komen rijwoningen die qua maat en schaal passen bij de bestaande structuur. Aan de spoorzijde komt een meer industrieel karakter dat aansluit bij het industriƫle karakter van de Wagenwerkplaats.

In totaal worden er 48 grondgebonden woningen en 26 appartementen gerealiseerd. Het park aan de spoorkant vormt de voorzijde van het plan aan de Wagenwerkplaats. Woningen met hun voordeur aan het park zorgen voor een levendige en sociaal veilig park. Waterberging, veel groen en ruimte op te spelen dragen bij aan de klimaatadaptatie en een prettige buitenruimte.

IMOSS heeft in opdracht van Goossen Te Pas Bouw B.V. het stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan opgesteld. Meer informatie over het project is te vinden op onze projectwebsite.