Vacature Landschapsarchitect

Amersfoort (op loopafstand van CS), 32-40 uur “Leidende rol waarin complexe vraagstukken integraal worden vertaald naar duurzame oplossingen én de mogelijkheid om de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van ons bureau mede te helpen bepalen.”

De functie

Bij IMOSS benaderen wij onze opgaves vanuit verschillende invalshoeken waarbij het niet alleen gaat om mooie ontwerpen, maar om oplossingen die realiseerbaar, toekomstgericht en duurzaam zijn. In deze rol vertaal je complexe vraagstukken op integrale wijze, in heldere principes, visies en plannen. Het betreft een leidende rol met project- en budgetverantwoordelijkheid. Als ervaren Landschapsarchitect werk je nauw samen met externe partijen: opdrachtgevers (profit/non-profit), uitvoerders en samenwerkingspartners. Intern geef je leiding aan projectgroepen waarin diverse disciplines in vertegenwoordigd zijn, met projectleden die duidelijke rollen en verantwoordelijkheden hebben.

Jouw profiel

Jij bent een gedreven Landschapsarchitect met affiniteit voor de stad die in staat is het voortouw in een project te nemen. Iemand met bureau-ervaring die door het werken in ontwerpprojecten geleerd heeft hoofd- van bijzaken te scheiden en naast de inhoud van het project ook de voortgang van de werkzaamheden in de gaten kan houden. Jij bent een creatieve initiator die in staat is anderen in zijn of haar omgeving te inspireren, te motiveren en ook aan te sturen. Je voelt je thuis in complexe en integrale ontwerpopgaven op het snijvlak van landschapsarchitectuur en stedenbouw, waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt. Jij bent in staat inhoudelijke ideeën overtuigend te verbeelden en uit te dragen. Je beschikt over het vermogen om samen te werken met aanverwante disciplines zoals verkeerskundigen, civiel techneuten en architecten.

Ons bureau heeft een sterke groei doorgemaakt, met name op junior en medior niveau. Wij zoeken een Landschapsarchitect met ervaring als projectleider of iemand die toe is aan deze stap. Iemand die leiding kan geven aan een project, een persoonlijkheid die ‘het verder ontwikkelen van een team’ als uitdaging ziet. Het hebben van bureau-ervaring is voor ons een absolute pre.

Verder herken je je in het volgende: 

  • Een ontwerp opleiding Stedenbouw/landschap op academisch niveau (TU, Academie van Bouwkunst); 
  • Ruime werkervaring als landschapsarchitect, wij denken aan 5 tot 10 jaar; 
  • Brede interesse voor je eigen vak en de daaraan verwante vakgebieden zoals landschap en architectuur; 
  • Conceptueel sterk en in staat om door alle schalen heen te ontwerpen; 
  • Een goede beheersing van grafische programma’s zoals Adobe PhotoShop, Illustrator en InDesign. Beheersing van Vectorworks is een pre net als goede tekenvaardigheid (hand); 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (eis); 
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift.
Over IMOSS

Wij zijn een ontwerp- en adviesbureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte. Wij creëren ruimtelijke oplossingen die onze leefomgeving mooier en aangenamer maakt. Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt.

Met een team van 26 mensen, veelal jonge collega’s, werken wij aan diverse projecten door heel Nederland. Dat doen wij vanuit ons industrieel kantoor in Amersfoort, gevestigd op het terrein van de toenmalige Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (HIJSM) uit 1904, de Wagenwerkplaats. De cultuur van onze organisatie kenmerkt zich door samenwerking, ondernemerschap, kwaliteit- en oplossingsgerichtheid en gezelligheid. IMOSS is een platte organisatie met een functionele hiërarchie binnen projectgroepen, maar een toegankelijke en op gelijkheid gerichte sfeer.

Wat wij bieden

Een inspirerende werkplek binnen een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling wat weer bijdraagt aan het verbeteren en vernieuwen van IMOSS. Je krijgt de kans betrokken te zijn bij de ontwikkeling en realisatie van mooie, gevarieerde en uitdagende projecten in en rond de stad. Dat mag je doen samen met een team gedreven collega’s in een ongedwongen werksfeer. De functie biedt de mogelijkheid de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van het bureau mede te bepalen. 

IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Zo hebben werknemers de beschikking tot een Individueel Keuzebudget waarmee arbeidsvoorwaarden naar eigen behoefte kunnen worden samengesteld.  

Contact

Ben je enthousiast geworden van deze rol en herken je jezelf in het profiel? Reageer dan direct door je CV en motivatie te mailen naar jobs@imoss.nl. Voor meer informatie zie onze website www.imoss.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.