Vacature Senior Stedenbouwkundige

“Leidende rol waarin complexe vraagstukken integraal worden vertaald naar duurzame oplossingen én de mogelijkheid om de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van ons bureau mede te helpen bepalen.” 

Amersfoort (op loopafstand van CS), 32-40 uur 
“Leidende rol waarin complexe vraagstukken integraal worden vertaald naar duurzame oplossingen én de mogelijkheid om de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van ons bureau mede te helpen bepalen.” 

De functie  

Bij IMOSS benaderen wij onze opgaven vanuit verschillende invalshoeken waarbij het niet alleen gaat om mooie ontwerpen, maar om oplossingen die realiseerbaar, toekomstgericht en duurzaam zijn.  
In deze rol vertaal je complexe vraagstukken op integrale wijze, in heldere principes, visies en plannen. Het betreft een leidende rol met project- en budgetverantwoordelijkheid, zowel extern als intern. Dat betekent de inhoudelijke begeleiding van het team c.q. individuele collega’s en de interne afstemming en coördinatie van projecten voor een optimale inzet en planning. 
Als ervaren Stedenbouwkundige werk je nauw samen met externe partijen: opdrachtgevers (overheden en marktpartijen) en samenwerkingspartners zoals andere adviesbureaus.   

De functie biedt de mogelijkheid de strategie en inhoudelijke profilering van het bureau mede te bepalen. Jij gaat nauw samenwerken met de partners van het bureau. 

Jouw profiel 

Jij bent een gedreven Stedenbouwkundige die in staat is het voortouw in een project te nemen. Iemand met bureau ervaring die door het werken in ontwerp projecten geleerd heeft hoofd- van bijzaken te scheiden en naast de inhoud van het project ook de voortgang van de werkzaamheden in de gaten kan houden. Jij bent een creatieve initiator die in staat is anderen in zijn of haar omgeving te inspireren, te motiveren en ook aan te sturen. Je beschikt over didactische vaardigheden en weet mensen uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen.  
Je voelt je thuis in complexe en integrale ontwerpopgaven op het snijvlak van stedenbouw, waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt. Jij bent in staat inhoudelijke ideeën overtuigend te verbeelden en uit te dragen. Je beschikt over het vermogen om samen te werken met aanverwante disciplines zoals verkeerskundigen, civiel-ingenieurs en architecten.  
Ons bureau heeft een sterke groei doorgemaakt, met name op junior en medior niveau. Wij zoeken een Stedenbouwkundige met ervaring als projectleider. Iemand die leiding kan geven aan een project en in staat is om de vraag van een opdrachtgever te vertalen naar concrete werkzaamheden binnen het bureau. Het hebben van bureau ervaring is daarom voor ons een absolute must.  

Verder herken je je in het volgende:  

  • Een ontwerp opleiding Stedenbouw op academisch niveau (met titelregistratie);  
  • Ruime werkervaring als Stedenbouwkundig ontwerper;  
  • Brede interesse voor je eigen vak en de daaraan verwante vakgebieden zoals landschap en architectuur;  
  • Conceptueel sterk en in staat om door alle schalen heen te ontwerpen;  
  • Een beheersing van grafische programma’s zoals Adobe PhotoShop, Illustrator en InDesign. Beheersing van Vectorworks is een pre net als goede tekenvaardigheid (hand);  
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift; 
  • Tot slot beschik ben je in staat om goed in teamverband een opgave aan te pakken. 
     
Wat wij bieden  

Een inspirerende werkplek binnen een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling wat weer bijdraagt aan het verbeteren en vernieuwen van IMOSS. Je krijgt de kans betrokken te zijn bij de ontwikkeling en realisatie van mooie, gevarieerde en uitdagende projecten in en rond de stad. Dat doe je samen met een team gedreven collega’s in een ongedwongen werksfeer.   
De functie biedt de mogelijkheid de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van het bureau mede te bepalen en biedt de ruimte voor persoonlijke groei en ambities.  

IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Zo hebben werknemers de beschikking tot een Individueel Keuzebudget waarmee arbeidsvoorwaarden naar eigen behoefte kunnen worden samengesteld.  
 

Over IMOSS 

Wij zijn een ontwerp- en adviesbureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte. Wij creëren ruimtelijke oplossingen die onze leefomgeving mooier en aangenamer maakt. Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt. 

Met een team van ca. 25 mensen werken wij aan veel projecten door heel Nederland. Dat doen wij vanuit ons industrieel-monumentaal pand in Amersfoort, gevestigd op het terrein van de toenmalige Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (HIJSM) uit 1904, de Wagenwerkplaats.  

De cultuur van onze organisatie kenmerkt zich door samenwerking, ondernemerschap, kwaliteit- en oplossingsgerichtheid en gezelligheid. IMOSS is een platte organisatie met een functionele hiërarchie binnen projectgroepen, met een toegankelijke en op gelijkheid gerichte sfeer. 

Contact 

Ben je enthousiast geworden van deze rol en herken je jezelf in het profiel? Reageer dan direct door je CV en motivatie te mailen naar jobs@imoss.nl. Voor meer informatie zie onze website www.imoss.nl of bel Serge Vonk op 033 – 448 1546.  
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.