Vacature Communicatie/PR expert (parttime)

Jij bent een gedreven communicatie-expert die ons bureau graag optimaal laat zien aan de buitenwereld. Jij voelt je thuis in de creatieve industrie en werkt graag in een jong team van professionals. Herken jij je in deze punten? Dan maken we graag kennis met je.

Medewerker Communicatie (parttime)

Jij bent een gedreven communicatie-expert die ons bureau graag optimaal laat zien aan de buitenwereld. Jij voelt je thuis in de creatieve industrie en werkt graag in een jong team van professionals. Herken jij je in deze punten? Dan maken we graag kennis met je.

Werkzaamheden

Als communicatiemedewerker (ca. 3 dagen/week) ben jij verantwoordelijk voor de externe communicatie van IMOSS. Je pakt alles aan dat voor je voeten komt: je schrijft makkelijk een stuk tekst of maakt en selecteert beeld dat je omzet in een geschikt communicatiemiddel. Maar je kan ook strategisch meedenken, adviseren en organiseren. Je anticipeert op behoeftes vanuit het bureau en ziet ook zelf waar gaten vallen of kansen liggen. Met jouw gevoel voor taal en vormgeving, creatieve blik en organisatietalent weet jij potentiële opdrachtgevers van IMOSS te bereiken. Onder jouw taken vallen onder andere:

 • Coördineren en uitvoeren van diverse communicatie-activiteiten, zowel online als offline;
 • Schrijven van teksten, onder andere voor advertenties en brochures;
 • Opmaken van documenten, presentatie’s, posters en rapporten;
 • Beheren van website en socialmedia  zoals LinkedIn, Instagram en Youtube;
 • Contact onderhouden met diverse relaties in ons vakgebied zoals redacties van vakbladen, opleidingen, en kennisinstellingen.
 • Informatie ophalen bij ontwerpers en projectleiders.
 • Je voert zelfstandig de communicatie uit voor IMOSS en wordt aangestuurd door het MT. Je bent de enige communicatiemedewerker dus alles gaat door jouw handen.
Wat breng jij mee
 • Jij beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding richting communicatie of marketing;
 • Enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in de creatieve industrie;
 • Je bent proactief, daadkrachtig en nauwkeurig;
 • Affiniteit met stedenbouw, landschap en buitenruimte in de stad;
 • Je hebt een vlotte en creatieve pen en schrijft foutloos Nederlands;
 • Kennis van het opzetten en beheren van socialmedia;
 • Ervaring met Adobe InDesign en andere Adobe CS software;
Wat wij bieden

Een inspirerende werkplek binnen een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling wat weer bijdraagt aan het verbeteren en vernieuwen van IMOSS. Je krijgt de kans betrokken te zijn bij de ontwikkeling en realisatie van mooie, gevarieerde en uitdagende projecten in en rond de stad. Dat mag je doen samen met een team gedreven collega’s in een ongedwongen werksfeer. De functie biedt de mogelijkheid de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van het bureau mede te bepalen.

IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij al onze werknemers bijvoorbeeld een individueel keuzebudget (IKB). Daarnaast doen we ook veel leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld samen lunchen, borrelen en onze jaarlijkse excursie naar een Europese stad.

Over IMOSS 

Wij zijn een ontwerp- en adviesbureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte. Wij creëren ruimtelijke oplossingen die onze leefomgeving mooier en aangenamer maakt. Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt. 

Met een team van ca. 25 mensen werken wij aan veel projecten door heel Nederland. Dat doen wij vanuit ons industrieel-monumentaal pand in Amersfoort, gevestigd op het terrein van de toenmalige Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (HIJSM) uit 1904, de Wagenwerkplaats.  

De cultuur van onze organisatie kenmerkt zich door samenwerking, ondernemerschap, kwaliteit- en oplossingsgerichtheid en gezelligheid. IMOSS is een platte organisatie met een functionele hiërarchie binnen projectgroepen, met een toegankelijke en op gelijkheid gerichte sfeer. 

Contact 

Ben je enthousiast geworden van deze rol en herken je jezelf in het profiel? Reageer dan direct door je CV en motivatie te mailen naar jobs@imoss.nl.  
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.