Vacature Technisch ontwerper buitenruimte

Amersfoort (op loopafstand van CS), 32-40 uur “Meewerken aan complexe vraagstukken die op integrale wijze worden omgezet in ontwerpen die niet alleen mooi zijn maar ook realiseerbaar, toekomstgericht en duurzaam.”

De functie

Of het gaat om complexe binnenstedelijke locaties of duurzame gebiedsontwikkelingen buiten de stad, bij IMOSS ontwerpen wij aan een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving voor de mensen die er gaan wonen, werken en recreëren. Onze opgaven spelen zich af op verschillende schaalniveau’s en in verschillende vakdisciplines: stedenbouw, landschap en buitenruimte.  

In deze rol lever je vanuit een technische invalshoek een bijdrage aan inrichtingsopdrachten die verder gaan dan het ontwerpen van verhardingen, straatmeubilair, kunstwerken en verlichting. Bij ons gaat het om het doorvertalen van stedenbouwkundige ambities op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit en duurzaamheid. Je gaat werken aan opdrachten waar verdichting en vergroening aan bod komen, samen met actuele thema’s als gezondheid en bewegen.  

Het is onze ambitie om bij het ontwerpen van openbare ruimtes, kwaliteitsverbetering op alle vlakken te bereiken zoals: diversiteit aan woonmilieus, belevingslandschappen, ecologische waarden en de natuur. Wij zoeken iemand die deze ambitie deelt en samen met opdrachtgevers, adviseurs en gebruikers complexe vraagstukken wil samenbrengen tot een goed ruimtelijk ontwerp.   

Jouw profiel

Jij bent een creatieve en gedreven ontwerper, een nieuwsgierig en initiatiefrijk persoon.  Je voelt je thuis in complexe en integrale ontwerpopgaven waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt. Je bent in staat inhoudelijke ideeën overtuigend te verbeelden en uit te dragen en je beschikt over het vermogen om samen te werken binnen een multidisciplinair team van stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers openbare ruimte en adviseurs.  

Verder herken je je in het volgende: 

 • Opleiding: Larenstein techniek, Design Academy of vergelijkbaar; 
 • Een goede beheersing van grafische programma’s zoals Adobe PhotoShop, Illustrator en InDesign. Beheersing van Vectorworks is een pre net als goede tekenvaardigheid (hand); 
 • Je maakt schetsen, VO’s en DO’s in een CAD omgeving en werkt zowel in 2D als in 3D; 
 • Je werkt ontwerpen technisch uit, maakbaar en beheerbaar;  
 • Je bent op de hoogte van actuele thema’s als klimaatadaptatie en weet die technisch te vertalen; 
 • Je hebt kennis van materialen en details en plezier in het ontwerpen van passende oplossingen; 
 • Je hebt relevante werkervaring (3 tot 8 jaar) in een professionele ontwerpomgeving (bij voorkeur een commercieel bureau); 
 • Brede interesse voor je eigen vak en de daaraan verwante vakgebieden; 
 • Je bent een sparringpartner voor andere ontwerpers en een vraagbaak voor junioren; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (eis); 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift.
Over IMOSS

Wij zijn een ontwerp- en adviesbureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte. Wij creëren ruimtelijke oplossingen die onze leefomgeving mooier en aangenamer maakt. Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt. 

Met een team van 26 mensen, veelal jonge collega’s, werken wij aan projecten door heel Nederland. Dat doen wij vanuit ons industrieel kantoor in Amersfoort, gevestigd op het terrein van de toenmalige Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (HIJSM) uit 1904, de Wagenwerkplaats.  

De cultuur van onze organisatie kenmerkt zich door samenwerking, ondernemerschap, kwaliteit- en oplossingsgerichtheid en gezelligheid. IMOSS is een platte organisatie met een functionele hiërarchie binnen projectgroepen, maar een toegankelijke en op gelijkheid gerichte sfeer.

Wat wij bieden 

Een inspirerende werkplek binnen een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling wat weer bijdraagt aan het verbeteren en vernieuwen van IMOSS. Je krijgt de kans betrokken te zijn bij de ontwikkeling en realisatie van mooie, gevarieerde en uitdagende projecten in en rond de stad. Dat mag je doen samen met een team gedreven collega’s in een ongedwongen werksfeer.  

Wij bieden een rol met veel autonomie waarin je een actieve bijdrage gaat leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van ons team en expertise op het gebied van buitenruimte. 

IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Zo hebben werknemers de beschikking tot een Individueel Keuzebudget waarmee arbeidsvoorwaarden naar eigen behoefte kunnen worden samengesteld.  

Contact 

Heb je interesse? Overtuig ons met een creatieve motivatie, je CV en een beeldend portfolio! Stuur deze naar jobs@imoss.nl. Voor meer informatie zie onze website www.imoss.nl.  
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.