Start verkoop Kop van Waal in Tiel

Vrijdag 17 mei start de online verkoop van fase 1 bestaande uit 53 eengezins-, twee-onder-een-kap- en half vrijstaande woningen. Dinsdag 21 mei is de start verkoop met een Meet & Greet waar alle vragen gesteld kunnen worden.

Van de eerste schetsen tot realisatie

Sinds 2013 is IMOSS al betrokken bij de planvorming van het Vijverterrein, inmiddels omgedoopt tot Kop van Waal. De start verkoop is een bijzondere mijlpaal na jarenlang ontwerpen op zowel het stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan. De visie van een centraal, autovrij park met een sterke relatie met de dijk en natuur is altijd overeind gebleven. Dat resulteert nu in een prachtige wijk waar verblijven, wonen en ecologie centraal staat. Inmiddels is er een projectwebsite gemaakt waarin de belangrijkste uitgangspunten treffend worden verwoord.

Natuurlijk en onbezorgd buitenspelen

Doordat het groene centrale park van dit nieuwbouwproject in Tiel volledig autovrij is, vormt zich een natuurlijke en veilige speelplek voor kinderen. Ook aan de randen van de wadi komen zogenaamde speelaanleidingen. Met natuurlijke elementen worden er klim-, klauter- en balanceer activiteiten gecreëerd. Kinderen leren zo inschatten wat ze wel en niet kunnen. Een kliedertafel en een waterpomp mogen ook niet ontbreken. Want als kinderen thuiskomen met vieze kleren dan weet je zeker dat ze een topmiddag hebben gehad!

Alle seizoenen kleur

Natuur vormt de hoofdzaak in Kop van Waal. Rondom het plan worden twee wadi’s aangelegd. De wadi’s vormen groene en functioneel ruimtes. Ze zijn niet alleen een fijne plek om in te spelen en te wandelen, ze vangen ook het regenwater op van de daken en de straten en het kwelwater vanuit de Waal. Kroon op de nieuwe woonbuurt is het centrale park, dat biodivers en ecologisch is ingericht. Omdat bijen heel belangrijk zijn voor onze voedselketen worden in het centrale park een mix aan lage meerstammige bomen en bloesemsoorten aangeplant die een grote aantrekkingskracht hebben op bijen en andere waardevolle insecten. Door de mix van talloze bloesem- en laanboomsoorten, planten, bloemen, mossen en natuurlijk grasland staat Kop van Waal het hele jaar door in bloei. Elke seizoen heeft deze heerlijke plek een andere kleur!

De projectwebsite op onze site is via deze link te vinden.