Reeuwijk De Buytenplaats in de verkoop!

De Buytenplaats, aan de Oukoopsedijk 10 te Reeuwijk, ligt midden in het Natura 2000-gebied. Een waar paradijs voor weide- en moerasvogels in een eeuwenoud landschap met kleurrijke bloemen.

Wonen in een idyllisch polderlandschap

De afwisseling tussen de waterrijke polders met geriefbosjes, houtkades en dijken én de voor turfwinning afgegraven veenplassen maken dit gebied meer dan uniek. Op deze plaats waar in het verleden granen werden verbouwd, worden twee riante villa’s ontwikkeld die passen in de bijzondere omgeving. De voormalige graanboerderij op de Oukoopsedijk 10 maakt plaats voor een nieuw onder architectuur ontwikkeld boerenerf; de Buytenplaats met daarop villa’s ‘De Hoeve’ en ‘Het Zomerhuys’. De architect werkt de laatste details uit, maar wat wij u nu al kunnen vertellen is dat wij meerdere woonconcepten uit ontwikkelen.

De Buytenplaats – met een knipoog naar het verleden

De Hoeve en Het Zomerhuys hebben ieder een privé-oprit die aansluit op de Oukoopsedijk. De dubbele berging annex garage biedt voor beide woningen parkeerruimte voor twee auto’s. IMOSS Stedenbouw Landschap Buitenruimte, heeft met het ontwerp van het inrichtingsplan gekozen voor elementen en beplanting die verwijzen naar het agrarische verleden van De Buytenplaats. Het strakke lijnenspel van hagen, klinkerpaden en karresporen wordt afgewisseld met bomengrid in het grind en kleurige borders en waterpartijen. Voor de overige beplanting adviseert IMOSS erf- en landschappelijke bomen, heesters en fruitbomen. Grondspots en staande lampen in de borders geven het geheel een feeërieke aanblik.

De Hoeve

Boerderijvilla De Hoeve ligt aan de hoofdentree van het boerenerf. Een modern/klassieke woonboerderij in meerdere varianten met een onderscheidend uitzicht over de polder en in de verte… het water van de Reeuwijkse plassen. De stoere, robuuste villa wordt gebouwd met organische materialen harmoniërend bij het gebied en de plek.

Het Zomerhuys

Op een boerenerf kom je een diversiteit van gebouwen tegen. Bij Het Zomerhuys zijn wij op zoek gegaan naar het behoud van het boerenerf met toch de individuele woonklasse en de hierbij passende privacy. De royale villa heeft een eigen entree. Bij het oprijden van uw oprijlaan passeert u aan de rechterhand de boomgaard. Het royale erf biedt u een mooie verharde ruimte met parkeerplaats en garage voor uw auto.

Voor meer informatie over het project is via deze link de verkoopwebsite te bezoeken.