Puttershoek Wonen in de Waterborg

Gemeente Binnenmaas en projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie BV hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de voormalige locaties Haabo en het gemaal ’t Hooft van Benthuizen bij de kruising Molendijk/Schouteneinde in Puttershoek.

Dorps verdichten

Gelegen in de oksel van twee dijkprofielen (Schouteneinde en Molendijk) ligt de Waterborg. De plek waar voorheen het gemaal ‘t Hoofd van Benthuizen’ stond komt nu een intieme woonbuurt, met architectuur die refereert aan dit gemaal. Het concept bouwprogramma voorziet in de bouw van maximaal 16 woningen in drie woningtypes: watervilla’s, gemaalwoningen en appartementen. Bij de planontwikkeling is rekening gehouden met de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving Er is sprake van een gevarieerd woningaanbod voor onder meer gezinnen en senioren.

“Dit plan zorgt voor een ingrijpende en tegelijkertijd noodzakelijke verbetering van de entree van Puttershoek ter plaatse”, aldus wethouder Van Etten.

 

 

Waar mogelijk blijft de uitstraling van De Waterborg herinneren aan vroeger tijden. In de huidige plannen zien we het volume en kenmerkende fysieke vorm van het gemaal terug in de vorm van vier nieuwe woningen. Bijzondere natuurstenen elementen en enkele ornamenten, zoals de gevelsteen “’t Hooft van Benthuizen” en “1870”, krijgen – als we deze kunnen demonteren – een plek in de nieuwe gevels.

Kijk hier voor meer informatie op de site van NCB

Via deze link is alle info te vinden over het proces

opdrachtgever NCB projectontwikkeling
aanspreekpunt Joram van Otterloo