Oplevering ‘Het Kroondomein’

Prachtige beelden van Zoontjens en een interessant interview met Marko Matic van IAA Architecten over het woonzorg gebouw Het Kroondomein te Ermelo.De ontwikkeling van het Kroondomein markeert de afronding van de eerste fase van het masterplan Oranjepark dat voorziet in de […]

Prachtige beelden van Zoontjens en een interessant interview met Marko Matic van IAA Architecten over het woonzorg gebouw Het Kroondomein te Ermelo.
De ontwikkeling van het Kroondomein markeert de afronding van de eerste fase van het masterplan Oranjepark dat voorziet in de ontwikkeling van een centraal park waaraan het zorggebouw, appartementen (diverse doelgroepen) en grondgebonden woningen komen te liggen. Het bijzondere dek sluit naadloos aan het centrale park en zorg voor verbinding.
Via de BOQUE App is het plan en interview te lezen.

HET ORANJEPARK

In opdracht van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) werkt IMOSS in samenwerking met Vestaal Vastgoed het Masterplan uit voor de herontwikkeling van de locatie Dillenburg, Rehoboth en Oranjepark uit. Het Masterplan wordt de onderlegger voor de bestemmingsplan herziening om de herontwikkeling mogelijk te maken. In het Masterplan wordt ingegaan op zowel de ruimtelijke opzet als de beeldkwaliteit voor de buitenruimte en architectuur.

LIEBENAU-GEDACHTEN

De Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft een aantal jaar geleden tijdens een excursie naar Duidsland het Liebenau-principe omarmt en de wens uitgesproken deze gedachten te vertalen naar de Nederlandse realiteit en om deze wijze zorg te integreren met de stad. Het Libenau-principe heeft als visie een meergeneratie buurten te creëren waar sociale samenhang centraal staat. IMOSS heeft de Liebenau-gedachte vertaald naar een ruimtelijk beeld waarvan het Masterplan het resultaat is. Zorg en wonen wordt met elkaar geïnteresseerd met een centraal park als nieuwe ruimte om te ontmoeten, spelen, ontdekken en verbinden.