Moerkapelle Jonge Veenen informatie avond

Toekomstig bewoners van De Jonge Veenen in Moerkapelle zijn blij met de plannen voor inrichting van hun toekomstige woonomgeving. Vosplan Vastgoedontwikkeling ontwikkelt hier een woonwijk met veel oog voor kwaliteit […]

Toekomstig bewoners van De Jonge Veenen in Moerkapelle zijn blij met de plannen voor inrichting van hun toekomstige woonomgeving. Vosplan Vastgoedontwikkeling ontwikkelt hier een woonwijk met veel oog voor kwaliteit en detail in architectuur en buitenruimte. Dat vertaalt zich in gevarieerd groen, avontuurlijke speelplekken en keuzes die zijn gemaakt met oog op toekomstige klimaatomstandigheden.

Er komen schaduwrijke routes en groene netwerken, plekken die zijn ingericht voor mens of dier, waterbergingsvoorzieningen en woonstraten met doorzichten naar het polderlandschap. Sport- en speeltoestellen dagen uit tot verschillende manieren van gebruik voor een variatie aan doelgroepen. Een leefomgeving die uitnodigt om naar buiten te gaan en elkaar te ontmoeten.

WONEN EN SPELEN IN HET GROEN

In de Jonge Veenen krijg je de ruimte. Binnen en buiten. Met die belofte hebben we vanaf 2014 in fase 1 en 2 bijna 400 woningen gebouwd. In het Groene Hart is een prachtige groene wijk ontstaan. De kopers werden verrast door de kwaliteit van de architectuur, geïnspireerd op de jaren dertig vol met authentieke details. Nu is het tijd voor nieuwe woningen, met nog meer aandacht voor de omgeving.

We besteden extra aandacht aan de thema’s groen, water en spelen. Een heerlijke  plek voor kinderen om op te groeien, met aandacht voor de toekomst. In fase 2 bouwden we al twaalf duurzame nul-op-de-meter woningen.  We gaan op dezelfde duurzame voet verder. Alle woningen in deelgebied Parkzijde worden gasloos en bouwkundig energie-neutraal.

Tijdens de informatieavond over het inrichtingsplan zijn per thema posters getoond. Naast de inrichting van de wijk zijn wij samen met de scholen en gemeente bezig de inrichting van de scholen. Het centrale schoolplein wordt groen ingericht en wordt gebruikt door beide scholen en buiten schooltijden toegankelijk voor de de buurtkinderen.