Lunetten hoogstedelijk knooppunt – online ontwerpend onderzoek.

Ook online gaan we door met ontwerpend onderzoek! Lunetten als toekomstig en hoogstedelijk knooppunt in het OV netwerk van Utrecht. Dit betekent nogal wat en wat als we deze ontwikkeling eens bekijken vanuit een andere blik dan als die van een knooppunt, bijvoorbeeld vanuit de natuurwaarden, cultuurhistorie en de beloopbare stad. Wat nu dan?

Ontwerp je dan op andere wijze een toekomstig knooppunt zoals deze? Wij zijn door Architectuurcentrum AORTA samen met SVP architectuur en stedenbouw en DS Landschapsarchitecten (Amsterdam) gevraag om mee te denken en met een andere bril naar dit gebied te kijken. Joram van Otterloo en Veerle Roijakker hebben een online workshop geleid met verschillende specialisten van de gemeente en andere partijen. Tijdens deze ontwerpsessie werd er gekeken hoe Lunetten een nieuwe groene poort voor Utrecht zou kunnen worden en hoe je om zou kunnen gaan met o.a. het landschap, erfgoed en mobiliteit.

In juni volgt er nog een tweede workshop waar er verder op in gegaan hoe de bevindingen uit de eerste workshop vertaald zouden kunnen worden in concrete idee├źn voor de locatie. We hebben er zin!

Met Esther Vlaswinkel, Maike van Stiphout, Eveline Paalvast, Paul Dijkstra