Kinderen en volwassenen denken mee over inrichting van speelplekken in Aan de Braassem

Op woensdagmiddag 12 juni trotseerde een flinke groep ouders en kinderen het druilerige weer om samen te komen in een tent aan de Rammenas. Samen bekeken we de schetsontwerpen voor de toekomstige speelplekken op deze locatie en aan de Aardpeer.

Spelen in de wijk; ontdekken, bewegen, ontmoeten

Fase 1 en 2 in Aan de Braassem vallen onder stedenbouwkundig deelgebied ‘de Noordakkers’. Het oorspronkelijk veenlandschap is hier zichtbaar en herkenbaar in de langgerekte landstroken die worden gescheiden door brede en smalle watergangen. Bruggen, doorzichten en openbare verblijfsplekken aan het water versterken de beleving. In het stedenbouwkundig plan is een aantal speelplekken opgenomen met elk een eigen karakter. De speelplekken zijn verweven in het netwerk van voetpaden, waardoor de plekken makkelijk en veilig te bereiken zijn.

Samen met de bewoners

Ouders gaven voorkeuren en aandachtspunten aan in vijf thema’s: ‘groen’, ‘veiligheid’, ‘creativiteit’, ‘beeldkwaliteit’ en ‘toegankelijkheid’. Kinderen lieten weten welke speeltoestellen en -aanleidingen zij het liefst zouden terugzien in de speelplekken door groene stippen bij de afbeeldingen op de panelen te plakken. De opbrengst van de middag is veelzeggend en biedt handvatten om de schetsontwerpen voor beide speelplekken uit te werken.

IMOSS is als jaren betrokken bij de planvorming van Aan de Braassem. In opdracht van GEM Braassemerland maakt IMOSS het masterplan, stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitsplan en inrichtingsplan voor Aan de Braassem. Voor meer info is onze projectpagina te bezoeken.