Kennismakingsbijeenkmomst Stakeholders RMA Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Op 7 mei vond in Zalencentrum De Til in Giessenburg de eerste Stakeholdersbijeenkomst met de trekkers van de RMA plaats. Naast de betrokkenoverheden (opdrachtgevers voor het Landschapsontwikkelingsplan) waren tal van organisaties uit het maatschappelijk middenveld uitgenodigd. Vertegenwoordigers van de land- en tuinbouw, ondernemers, natuurbeheersorganisaties en belangenverenigingen waren vertegenwoordigd.

Een gedragen landschapsontwikkelingsplan

De aftrap werd gegeven door Maks van Middelkoop, wethouder van de gemeente Vijfheerenlanden en bestuurlijk trekker van de Ruimtelijk Maatschappelijke Agenda Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Daarna kwam Dick Verwoert van de gemeente Molenlanden aan het woord, hij gaf als ambtelijk projectleider van het Landschapsontwikkelingsplan een korte samenvatting over de doelstelling van het project. Daarna gaf Serge Vonk van een presentatie over de aanpak om te komen tot een breed gedragen landschapsontwikkelingsplan.

Projectwebsite: Ter ondersteuning van de online participatie en communicatie hebben wij een projectwebiste gebouwd. Deze is de bezoeken via deze link.

Landschapsontwikkelingsplan voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

IMOSS heeft onlangs de opdracht verworven voor het opstellen van de ruimtelijke en maatschappelijke toekomstvisie en een Landschapsontwikkelingsplan voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. In deze regio werken drie gemeenten (Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden) samen met twee provincies (Utrecht en Zuid-Holland) én het Waterschap Rivierenland aan de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). De presentatie van de aanpak is hier te downloaden.

Voor meer info zie de projectwebsite : “la5hl alblasserwaard-vijfheerenlanden”