Hardlooproute DELFTS BLAUW

In opdracht van de gemeente Delft heeft IMOSS de afgelopen maanden gewerkt aan een het ontwerp en routing hardlooprondes door het centrum van Delft. De gemeente Delft heeft een duidelijke visie op sporten en bewegen in hun stad. Met een ‘Visie sport en bewegen’, het ‘Uitvoeringsplan sport en bewegen’ en het ‘Delfts Sportakkoord’ zetten zij een hoge ambitie.

In opdracht van de gemeente Delft heeft IMOSS de afgelopen maanden gewerkt aan een het ontwerp en routing hardlooprondes door het centrum van Delft. De gemeente Delft heeft een duidelijke visie op sporten en bewegen in hun stad. Met een ‘Visie sport en bewegen’, het ‘Uitvoeringsplan sport en bewegen’ en het ‘Delfts Sportakkoord’ zetten zij een hoge ambitie:
Alle Delftenaren een leven lang bewegen en sporten: jong en oud, rijk en arm, talent en gezelligheidssporter, met en zonder beperking. Om dit te bereiken stimuleert de gemeente dat er een sportaanbod is voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, beperking, geloofsovertuiging, afkomst of seksuele voorkeur, en dat verenigingen en andere maatschappelijke instellingen in staat zijn om samen dat inclusieve sportaanbod te organiseren. Zo draagt de sport, vanuit haar intrinsieke waarde en organisatiekracht, aantoonbaar bij aan de maatschappelijke versterking van Delft. (Delfts Sportakkoord)

Delft beweegt

Binnen het uitvoeringsplan wil de Gemeente Delft nieuwe sportaanleidingen in de openbare ruimte toevoegen. Een onderdeel hiervan is de hardloopronde door het centrum van Delft. Samen met de gemeente zijn we op zoek gegaan naar twee rondes: een korte ronde van 5 kilometer en een langere ronde van 10 kilometer. De korte ronde volgt grotendeels de stadsgrachten om het centrum heen. De route kan op elk punt opgepakt worden en voert je langs een aantal hoogtepunten van de binnenstad, zoals het Bolwerk, Molen de Roos, de watertoren, het Nieuwe Plantage Park, de Oostpoort en het nieuwe NS-station. Het volgen van de route is simpel. Punaises in de stoep geven met een blauwe pijl de richting aan. Om de 1000 meter is een QR-punaise te vinden. De QR-code kan gescand worden en leidt naar de website met info over de hardlooproute: https://bit.ly/3avngkx

Rondje Binnenstad en Delftse Hout

Aan het Proosdijpad langs de Delfste Schie is een 200 meter sprint ingericht. Met een duidelijke start, finish en afstandsmarkeringen kan een korte interval in je hardlooprondje ingebouwd worden.
De liefhebbers van een langere afstand kunnen binnenkort voor een extra lus richting het Delftse Hout kiezen. De lus leidt je door het groene gebied rondom De Grote Plas. Wanneer je deze extra lus loopt kom je uiteindelijk thuis met 10 kilometer op de teller.

De 5 kilometer route is recent geopend. De 10 kilometer route is in ontwikkeling en zal snel volgen!