Eerste geslaagde bijeenkomst Braassemboulevard

Van januari tot maart organiseert IMOSS in opdracht van gemeente Kaag en Braassem een reeks avonden om in gesprek te gaan over de Braassemboulevard. Met het facilteren van intensieve recreatie […]

Van januari tot maart organiseert IMOSS in opdracht van gemeente Kaag en Braassem een reeks avonden om in gesprek te gaan over de Braassemboulevard. Met het facilteren van intensieve recreatie langs de westoever van de Braassemermeer hoopt de gemeente een uitnodigende, aantrekkelijke en toegankelijke waterzijde te maken voor recreanten uit de gemeente en daarbuiten. Tijdens de bijeenkomsten denken we met toekomstige gebruikers en omwonenden na over de manier waarop de deze unieke plek kan uitgroeien tot een ware boulevard aan de Braassemermeer.

De Braassemboulevard wordt aangeduid als de oeverstrook die loopt vanaf het noorden van de Oude Wetering tot het zuiden bij het Paddegat. In dit participatietraject bespreken we het centrale deel, ter hoogte van de Noordkade en de Galgekade. Met toekomstig gebruikers, belangenverenigingen en omwonenden gaan we in gesprek over de toekomstige Braassemboulevard. Hoe ziet deze boulevard er uit? Wat gebeurt er, en wie zijn de bezoekers? Tijdens een eerste avond bekijken we de activiteiten die wel of niet passen op deze plek. Deze activiteiten vormen de bouwstenen voor invulling van de boulevard. Tijdens een tweede avond bespreken we op welke plek activiteiten wel of niet gewenst zijn, en in de laatste bijeenkomst wisselen we gedachten uit over de vorm. Zo schetsen we samen langzaam maar zeker een beeld van de toekomstige Braassemboulevard.

Zie voor meer informatie de projectwebsite Roelofarendsveen Braassemboulevard