Binnenstadsvisie Lochem is vastgesteld

De historische binnenstad van Lochem staat voor de uitdaging om een duurzaam en toekomstbestendig kloppend hart te blijven voor ondernemers, bewoners, bezoekers en activiteiten. Het platform Landstad Lochem heeft in samenwerking met […]

De historische binnenstad van Lochem staat voor de uitdaging om een duurzaam en toekomstbestendig kloppend hart te blijven voor ondernemers, bewoners, bezoekers en activiteiten. Het platform Landstad Lochem heeft in samenwerking met ondernemers, bewoners en maatschappelijke organisaties een 10 punten actieplan opgesteld om de binnenstad toekomst bestendig te maken. Een van deze punten is het opstellen van een ruimtelijke visie voor een compacte binnenstad met sfeergebieden en de markten als verblijfsruimte en verbinding van het winkelgebied. IMOSS heeft in opdracht van de gemeente Lochem en in samenspraak met ondernemers, bewoners en betrokkenen uit de binnenstad deze ruimtelijke opgesteld. De visie is opgebouwd aan de hand van vier pijlers:

  1. Herkenbaarheid van de stadsomwalling
  2. Markering van de stadspoorten
  3. De markten als kloppend hart
  4. Looproutes en oriëntatie.

Iedere pijler kent een aantal bouwstenen die allemaal bijdragen aan de realisatie van de visie. De bouwstenen uit de visie passen naadloos op de inhoud van het verkeersstructuurplan en de daarin voorgestelde maatregelen.

Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad van Lochem de Ruimtelijke Visie Binnenstad met overgrote meerderheid van stemmen vastgesteld. Dit besluit maakt de weg vrij voor een nadere uitwerking van de visie, waarbij de inrichting van de openbare ruimte aan de orde komt.

Klik op deze link om de visie te downloaden