Aan de Braassem start bouw fase 2

Op 3 april is officieel de bouw gestart van de tweede fase van 'Aan de Braassem' te Roelofarendsveen. Deze fase is feestelijk 'gestart' met alle betrokken partijen en met de huidige bewoners reeds gerealiseerde fase en de toekomstige bewoners.

Aan de Braassem krijgt vorm

Al jaren zijn wij aan het tekenen en ontwerpen aan de wijk Aan de Braassem. Vorig jaar is de eerste fase opgeleverd en is er samen met de bewoners (de kinderen) nagedacht over de inrichting van ‘hun’ speeltuin. Nu met de bouw van de tweede fase krijgt de wijk al meer vorm, deze krijgt nu echt een ‘gezicht’ naar de Braassemdreef en vormt een belangrijk herkenningspunt van het dorp Roelofarendsveen.

Dominant in het plan zijn de poldersloten. De beleving van het water wordt optimaal benut; vanuit de tuin en woning maar ook als je door de wijk wandelt en rijdt. Afwisselend liggen tuinen en de voordeuren van de woningen aan het water ontsloten door een ‘postbode’ pad. Elke dag als je thuis komt beleef je het water en het polder landschap dat kenmerkend is voor de omgeving.

Stedenbouwkundige opzet

Het bestaande water wordt zoveel mogelijk gehandhaafd en op strategische plaatsen vergroot en beleefbaar gemaakt. Het thema water staat centraal bij het vormgeven van de ruimtelijke structuur. De woningen profiteren zoveel mogelijk van de ligging aan het water of de nabijheid daarvan. Het gebruik van de oevers is divers; privé tuinen aan het water worden afgewisseld met openbare oevers, natuurvriendelijke oevers en spelen aan het water.

Voor uitgebreide projectinformatie is via deze pagina te vinden.

De projectwebsite (verkoopsite) is via deze link te bezoeken