Vacature assistent ontwerper stedenbouw/landschap

Vanwege een groot aantal mooie en langlopende opgaves zijn wij opzoek naar een ontwerper stedenbouw/landschap.

Vanwege een groot aantal mooie en langlopende opgaves en onze ambitie om nadrukkelijk een rol te spelen in de toekomst van Nederland zijn we op zoek naar een (assistent)ontwerper stedenbouw/landschap!

Wij zijn een bureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte, waarbij we nadrukkelijk vanuit de genius loci en landschappelijke uitgangspunten op integrale wijze vorm geven aan de steden en dorpen van de toekomst. Om dit te blijven doen hebben we versterking nodig in ons hechte team. Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt. Bijna dagelijks leren wij en vernieuwen wij ons om zo steeds beter vorm te geven aan de steden, dorpen en landschappen van de toekomst.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met diverse uitdagende lopende en nieuwe projecten. De variatie is groot, denk aan opgaven op strategisch en conceptueel vlak (masterplannen en gebiedsvisies), ontwikkel strategieën, maar ook beeldkwaliteitplannen, centrumvisies en andere opgaven. Bij het maken van deze plannen wordt nauw samengewerkt met diverse marktpartijen en overheden en jij speelt hier een actieve rol in. Binnen IMOSS werken we in wisselende samenstelling aan deze mooie projecten.

Wie ben je?

Wij zoeken iemand met ambitie die onder leiding van een projectleider/senior ontwerper (met ruimte voor groei) op deelproducten zelfstandig een ontwerp kan oppakken en hieraan vorm kan geven. Waar nodig heb je contact met opdrachtgevers om zo bepaalde producten en stappen te bespreken. Je bent in staat om een verhaal te vertellen en hier ook aan vorm te geven (in heldere beelden, presentaties, etc.). Wij hechten veel waarde aan zelfstandigheid en een eigen inbreng van ambities, passies en zienswijzen. In deze rol heb je dan ook de vrijheid om te vorm geven aan diverse plannen, binnen de kernwaarden van IMOSS (onder begeleiding). Je bent conceptueel sterk, creatief en weet dit te vertalen in goede plannen. IMOSS biedt nadrukkelijk de ruimte voor groei, zo stimuleren we het volgen van cursussen, workshops, excursies en andere zaken die bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling en die van ons.

Samenvattend:

 • Je speelt een belangrijke rol in diverse projecten, van initiatieffase, concept tot en met het definitief ontwerp, inclusief afstemming op alle relevante disciplines;
 • Dit binnen zowel stedelijke, als dorpse en landschappelijke opgaven;
 • Je neemt waar nodig deel aan projectgroepen en in samenwerkingsverbanden met externe partijen (overheid en non-overheid);
 • Je stuurt op deelproducten en deelprojecten o.a. assistent ontwerpers aan;
 • Je hebt enige kennis en ervaring met (en zin om hierin te groeien!) klimaatadaptatie, hittestress, circulariteit, etc. Je weet deze aspecten ook in te brengen in de opgaven waar je aan werkt; 
 • Je neemt deel aan interne debatten, themabijeenkomsten en workshops;
 • Je levert pakkende en inspirerende schetsen en presentaties

Wat vragen wij?

 • Enige ervaring als ontwerper stedenbouw/landschap;
 • Je bent afgestudeerd aan een relevante HBO of masteropleiding;
 • Je hebt het vermogen om voor complexe en bijzondere vraagstukken vanuit nieuwsgierigheid oplossingsrichtingen te bedenken en uit te werken, indien nodig buiten de gebaande paden.
 • Beheersing Nederlandse taal

Wij bieden

 • Een functie voor 32 tot 40 uur;
 • De kans om jezelf te ontwikkelen binnen het vak door middel van het werken aan mooie, diverse en uitdagende projecten op meerdere schaalniveaus.
 • Leuke en gezellige collega’s en een collegiale werksfeer;
 • IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij al onze werknemers bijvoorbeeld een individueel keuzebudget (IKB).
 • Daarnaast doen we ook veel leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld samen lunchen, borrelen en onze jaarlijkse buitenland excursie naar inspirerende projecten.

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerd? Kijk eerst eens op onze site: www.imoss.nl . Stuur je motivatie, CV en portfolio naar jobs@imoss.nl. Voor meer informatie zie onze website of bel voor vragen naar 033-4481546.